TDK

A színvonalas magyar felsőoktatás érdekében mindig nagyon fontos szerepet játszott a tanár-diák szakmai és emberi együttműködés az egyetemen. Ez az elmúlt évtizedekben tudományos diákköri tevékenységként vonult be a magyar felsőoktatás történetébe.
A hallgató-tanár műhelymunka olyan szakmai, emberi kapcsolat, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatóban kialakuljon a kitartó munka iránti belső igény, hogy elsajátítsák az érvelés képességét, amely egyrészt jelenti a saját szellemi tevékenységük melletti érvelés képességét és a másik fél szakmai tevékenységének megismerését, elfogadását, azaz a szellemi hozadék iránti tisztelet és alázatot, mint a legalapvetőbb kutatási tulajdonságok.
A TDK munka célja, hogy a szakmája iránt érdeklődő hallgató még jobban el tudjon mélyülni egy-egy választott szakterületen belül, oktatói koordináció mellett. A TDK dolgozatokat határidőre kell leadni, majd egy előadás keretén belül bemutatniuk, hogy kutatásukkal, mit fedeztek fel, hogyan lehetne megoldani egy problémát, hogyan lehetne könnyebbé tenni egy folyamatot. Az előadás alapján a Tudományos Diákköri Konferencia bizottsága értékeli a dolgozatokat. Az első három helyezettnek pénzjutalom és okleveles dicséret jár, míg a résztvevők okleveles dicséretben részesülnek.
Ne feledjük! A Tudományos Diákköri Konferencián kutatásukat vagy projektjüket bemutató diákok gyakran szakdolgozat alapnak használják munkájukat, mely könnyebbé teheti a témaválasztást és a tartalmi feltöltést, így mindenki győztesnek érezheti magát, aki részt vesz rajta. Minden évben a legjobb TDK dolgozatot, a TDK bizottság javasolja az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) való megmérettetésre.

Információkat itt olvashattok a 2014 őszi TDK konferenciáról.

TDK_BMF_logo

XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára 2015. tavaszán kerül majd sor, amelyen a 2013. őszi, a 2014. tavaszi és a 2014. őszi TDK konferencián és nevezésre javasolt dolgozatok vehetnek részt.

Minden felmerülő kérdésben szívesen állunk a hallgatók és a konzulensek rendelkezésére:

Dr. Vámossy Zoltán                                                Dr. Seebauer Márta
ETDT elnök                                                               AREK TDT elnök
vamossy.zoltan@nik.uni-obuda.hu                seebauer.marta@arek.uni-obuda.hu

Comments are closed.