Külföldi lehetőségek

Erasmus:

Az Erasmus+ az Európai Unió pályázati rendszere, amely támogatja a diákok mobilitását.
ITT érdemes böngészni. Itt megtalálhatjátok a külföldi lehetőségeket, a pályázás módját, és minden egyéb információt.
Az AREK hallgatói a pályázatok között nem csak saját központjuk által nyújtott lehetőségeket célozhatják meg, hanem a többi karon meghirdetetteket is (NIK, KVK, KGK, BGK, RKK).
Egy pályázati év a jelenlegi év szeptemberétől a következő év szeptemberéig tart.

Beszámolók:

„Napjainkban egyre fontosabb és nagy jelentőséggel bír a nyelvtudás, a nemzetközi kapcsolatok építése, külföldi kapcsolatok fenntartása és a kooperáció más nemzetekkel. A 21. század globalizációs fejlődése ilyen téren is megmutatkozik, hiszen remek lehetőségek nyílnak meg külföldi tanulmányutakra és részképzésekre különböző ösztöndíjak révén, melyek közül a legelterjedtebb az Erasmus program. Azon szerencsések egyikének mondhatom magam, akiknek lehetősége nyílt Óbudai Egyetem segítségével 4 hónapot tölteni a finnországi Tornioban. A program segítségével lehetőségem volt idegen kultúrák megismerésére, angol és szakmai tudásom fejlesztésére, számtalan élmény és story begyűjtésére, miközben rengeteg új embert ismertem meg és hazatérve egészen új személyiséggel és szemléletmóddal térhettem haza.”
Ivanics Péter - Hosszabb beszámoló

„Sziasztok!
2011 tavaszán voltunk Kréta szigetén, Heraklion városában, féléves ERASMUS tanulmányi úton. A folyamatosan vezetett blogunk: http://hunboysatcrete.wordpress.com/ oldalon elérhető. Az élményekről mappába rendezett fényképek pedig a: https://www.facebook.com/pages/Hunboysatcrete/128054697265680 oldalon találhatóak. Bármi kérdésetek van, bátran keressetek bennünket.”

HBAC

Mohácsi István & Szente Gábor
Hungarian Boys @ Crete – hunboysatcrete.wordpress.com

 

 

IAESTE:

http://www.iaeste.org/

Comments are closed.